Šta je refleksologija ili reflekso-terapija?

| Posted by | Categories: Šta je refleksologija

Refleksologija je posebno efikasna u području preventivne zdravstvene zaštite, što je veoma značajno obzirom na njenu jednostavnost a naročito na apsolutnu neškodljivost, jer nema nikakvih kontraindikacija, niti neželjenih dejstava.

Refleksologija je jedinstveni terapeutski sistem koji polazi od teorije da se na stopalama nalazi mapa delova tela i unutrasnjih organa, te da se masažom tih tačaka deluje na odgovarajuće organe ili delove tela. Refleksologija nije uobičajena masaža stopala kao deo masaže tela jer ovde je reč o specifičnoj tehnici pritiska koji se nanosi na različite , precizno određene tačke na stopalima koje su zapravo refleksne tačke odgovarajućih organa.

Zašto refleksologija

Reflekso-terapija uspešno deluje kod otklanjanja i ublaživanja zdravstvanih tegoba koje nam donosi savremeni tempo života – stres. Ova masaža stopala ima za cilj uspostavljanje i održavanje prirpdnog optimalnog zdravstvenog stanja organizma, uspešno se smanjuje fizička i psihička napetost i kao posledica je opuštanje kompletnog organizma.

Kao terapeutska mera, masaža stopala koju danas primenjujemo, razvila se tokom 20tog veka, te je kao takva veoma efikasna u borbi sa jednim od najvećih neprijatelja modernog doba- stres i nervoza. Dakle, telo se oslobađa neželjenog uticaja stresa te mu se vraća prirodno stanje zdravlja i vitalnosti.

Kao takva, sve više dobija na značaju usled povećanih štetnih uticaja okoline u kojoj živimo. Nepozeljni činioci su svakodnevni stres, iscrpljenost, hemijski dodatci u hrani,zagađenost vode ,loš kvalitet vazduha i mnogi drugi. Svi navedeni pritisci na ljudski organizam upozoravaju na neophodnost odmaranja i opuštanja jer imunološki sistem optimalno funkcioniše jedino kada smo u stanju da se uspešno nosimo sa stresnim situacijama svakodnevnog života. Redovnim opuštanjem organizam uspostavlja stanje prirodne ravnoteže te postaje otporniji na bolesti.

Nakon obavljenih tretmana za određene zdravstvene problema mnogi klijenti nalaze korisnim da nastave sa regularnim tretmanima u cilju održavanja zdravstvenog stanja.

Stres svakodnevnog života je nemoguće izbeći te je neophodno da svaka osoba preuzme odgovornost za vlastito zdravstveno stanje.

Zakažite termin!

Comments on Šta je refleksologija ili reflekso-terapija?

  1. Vojislav Mandić

    Kod Tatjane na refleksologiji sam prvi put bio 2018, Imao sam velikih neprijatnosti sa gorušicom. Svi nalazi su mi bili uredni, razne terapije koje su mi prepisivali različiti lekari nisu mi zaista puno pomogli. Bilo šta da pojedem taj neprijatni osećaj se penjao do grla. Gorušica je bila svakodnevna. Na nagovor supruge da probam neku alternativu metodu, odlučio sam se za Tatjanu Lazarov, iskreno delovala mi je najprofesionalnije. Prvi tretman je bio veoma prijatan i na moje ogromno iznenađenje ja od sledećeg dana nisam imao gorušicu! Dani su prolazili i sve je bilo normalno. Svakodnevne obaveze, ja sam na poslu hiperaktivan, porodica, nisam više bio na tretmanu. Jednostavno jednim tretmanom kod mene se normalizovao digestivni trakt. Godinu dana je prošlo i opet sam imao isti problem – gorušica. Otišao sam opet kod Tatjane na refleksologiju. Toliko mi je tretman ublažio tegobe i ja sam rešio da idem na tretmane jednom nedeljno. Gorušicu više nemam a iako se tu i tamo pojavi nije tako nepodnošljivo. Međutim sada odlazim redovno jer primećujem da mi jako prija jer se toliko opustim, iz moje glave nestaje stes i tenzija koje nose svakodnevne obaveze. Po Tatjaninoj preporuci dolazim jedan put nedeljno i osećam se odlično. Toplo preporučujem Tatjanu
    Vojislav Mandić, Petrovaradin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…