Kome je namenjena refleksologija?

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Releksologija je namenjena svim uzrastima!

Svakako da će postojati razlika u tretmanu primenjenom detetu, odrasloj osobi ili starim ljudima. Razlika je u dužini trajanja tretmana, intenzitetu pritiska i rasporedu zahvata.

Ukoliko bih ipak izdvojila kategoriju ljudi koji mi se najčešće obraćaju za tretman refleksologije to su osobe u radnom odnosu, sa stresnim profesijama, prekomernim obavezama, odgovornim zanimanjima, izložene psiho fizičkim naporima, osobe koje žele poboljšati koncentraciju, postići psiho fizičku opuštenost, smanjiti napetost, umor, kao i one osobe koje duže vreme imaju određene zdravstvene probleme koje ne uspevaju rešiti uz pomoć zvanične medicine.

Simptomi “modernog” čoveka: stres, alergije, glavobolja, migrena, nesanica, gojaznost, nervoza, depresija, disbalans hormona, gojaznost, dijabetis, kardio-vaskularna oboljenja i svakako bolovi u vratnom delu, lumbalnom delu kičme su pratioci svakodnevnice mojih klijenata.

Zahvati i tehnika koji se primenjuju tokom tretmana su dizajnirani za potrebe savremenog čoveka što čini tretman efikasnijim, refleksologija koja se danas koristi nastala je sredinom prošlog veka.

Tokom tretmana akcenat je na opuštanju i stimulisanju refleksnih tačaka. Cilj je podizanje imuniteta tj. odbrambenog mehanizma kojim su prirodno snabdeveni svi organi.

Koji su benefiti tretmana refleksologije i na koji način ona doprinosi poboljšanju kvaliteta života?

Prijatan osećaj psiho – fizičke opuštenosti, bolja cirkulacija (već u prvih 10tak minuta tretirano stopalo je toplije ) psihičko opuštanje (disanje je dublje I opušteno), opuštanje mišićne mase. Tretman deluje na sve sisteme organizma jer se tokom tretmana stimulišu refleksne tačke svih organa.
Tretman takođe ima veliku ulogu kao prevencijia . Kao mera nege održavanja zdravlja.

Otklanja ukočenost u kičmenim pršljenovima kao i u vratnom delu kičme. Naglašeni bolovi lumbalnog predela, praksa je pokazala da se veoma brzo umanjuju ili čak otklanjaju zahvaljujući tretmanima refleksologije.

Takođe, nakon pozitivnog efekta tretmana refleksologije, veoma su česti slučajevi da klijenti lakše I brže usvajaju zdrave životne navike, pravilna ishrana, fizička aktivnost ili se jednostavno uhvate u koštac sa neprijatnim situacijama koje su često i okidač stresa i različitih zdravstvenih poremećaja.

Refleksologija nam pomaže da uspešnije delujemo na fizičkom, umnom i emotivnom nivou te tako doprinosi poboljšanju opšteg kvaliteta života.

Comments on Kome je namenjena refleksologija?

 1. Željka

  Pre devet godina nakon porodjaja počeli su moji problemi sa zglobovima. Ubrzo mi je i postavljena dijagnoza reumatskog artritisa. Svi koji su se susreli sa ovim problemom znaju da ponekad i najmanji pokret može da bude veoma bolan. Ja ovaj problem nikada nisam prihvatila kao bolest, već jednostavno kao stanje u kom se trenutno nalazim. Pre četiri godine okrenula sam se alternativnom načinu lečenja ovog „stanja“. Refleksologija je jedan od tretmana koji redovno koristim. Masaže kod Tanje su zaista lekovite, za vreme tretmana se osećam veoma prijatno, čitavo telo se opušta i kao da pada u neki dubok san. Nakon tretmana osećam se relaksiranije, imam mnogo više energije a stoplala su tako odmorna da je svaki korak lagan kao šetnja po mekanim jastucima ili kako ja ponekad i Tanji kažem “…kao da šetam po oblacima…” Pre dve godine sam krenula na tretmane kod Tanje i ne planiram da ih prekinem. Tanja je divna osoba koja svojom energijom, toplinom i osmehom čini tretmane još boljim!

 2. Jagoda

  Unazad dve godine pojavio mi se problem sa stopalima i nogama.
  Konkretno imam osecaj kad legnem da mi je na stopalima led, pokrijem noge vruce mi otkrijem hladno i jako utrnuli prsti..
  Isla sam na pregled gde mi je doktor konstatovao prosirene unutarnje vene..dobila terapiju al problem ostao.
  Posto mi je to vec postao veliki problem jedan dan sam guglala i pretrazivala neku masazu stopala htela sam i to da probam i naletim na g.Tatjanu.
  Zakazem masazu i posle prvog puta se odusevim i osetim ogromno olaksanje za moj problem.
  Nastavicu i dalje da idem jer mi mnogo pomaze.
  Prijatana atmosvera i bozanstvena masaza gospodje Tatjane cine cuda.
  Preporucujem od srca uz to posle sat vremena masaze ustala sam preporodjena ne samo stopala nego i celo telo.
  Hvala Vam Tanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…