Refleksologija i Imunitet

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči, Šta je refleksologija

Sa svakom pojavom novog virusa, postajemo svesni nove pretnje našem zdravlju.

Savremena medicina razlikuje kao napadače zdravlja – bakterije, viruse ili parazite. Takođe poznati su premećaji  na nivou tkiva – tumori, zadebljanje arterija, … Postoji  spektar  hemijskih  lekova koji se kao terapija primenjuju u lečenju  simptoma bolesti. Medicina priznaje i  brojne štetne uticaje na zdravlje kao sto je nikotin, loša ishrana, nedovoljno kretanje… Nakon postavljene dijagnoze pacijentu se prepisuje terapija.

Međutim samo bavljenje imunitetom nije dovoljno zastupljeno, ako ne uzimamo u obzir farmaceutske sintetičke preparate koji se nalaze u slobodnoj prodaji.

Istočna medicina, alternativne medicine i refleksologija kao vrsta terapeutske  masaže posmatraju bolest kao posledicu delovanja skupa različitih faktora (kao naprimer, stres, problemi psihičke prirode, negativne emocije) koji slabe prirodne mehanizme odbrane organizma – imuntet.  Cilj alternativnih metoda i refleksologije (kao jedne od vodećih alternativnih metoda u svetu) je da isceljuje jačanjem organizma, otklanjanjem uzroka koji narušavaju dobro zdravlje. Ovde se misli na jačanje imuniteta.

Refleksologija, terapeutska masaža stopala  ima za cilj aktiviranje odbrambenih mehanizama za jačanje i očuvanje zdravlja kojim su prirodno snabdeveni svi organi tela. Blagim pritiskom na precizno određene tačke na stopalima, putem nervnog sistma stimulišu se odbrambeni  potencijali oslabljenih ili obolelih organa što ojačava imunološki sistem i pomaže u procesu izlečenja bolesti i jačanju zdravlja.

Kada smo u stanju optimalnog zdravlja, osećamo se snažno, imamo zavidan nivo  životne energije i virusi, bakterije nas „zaobilaze“. Fizički se bez problema  nosimo sa većim naporima.  Imunitet nam je jak. Idealno bi bilo krenuti na tretmane refleksologije u ovom periodu! Evo i zašto, da bi smo održali ovaj nivo imuiteta! Dakle mislimo na refleksologiju kao preventivnu meru. Kao rutinu čiji je cilj nega zdravlja. Nekada su ljudi odlazili u banje na masaže, zbog blagotvornog delovanja lekovitih  voda. Nije lečenje bio razlog odlaska u banje. Na tretmane refleksologije u svrhu prevencije dovoljno bi bilo odlaziti 2 puta mesečno.

Imuni sistem

Imuni sistem, imunitet je najvažniji odbrambeni sistem koji posedujemo i bez njega  naš organizam ne bi mogao da se bori protiv napadača (bakterija, virusa, parazita). U tom smislu , veoma je važno da preuzmemo obavezu da jačamo imunitet. Refleksologija kao preventivna mera je jedan od najboljih izbora.

Tretmani refleksologije dovode organizm u  stanje duboke opuštenosti, kako na fizičkom tako i na mentalnom nivou.  Zahvati su tako dizajnirani da u prvih 15 minuta tretmana se opštaju mišiči, disanje je duboko, opušteno,  prisutan je osečaj prijatne topline što je  posledica poboljšanja cirkulacije.  Pacijent je u stanju prijatne duboke opuštenosti. Stimulisanjem refleksnih tačaka deluje se na korespodentne  organe. Ovako  bi izgledali idealni uslovi funkcionisanja celog organizma, normalizuje se rad srca, disanje je duboko, opuštaju se krvni sudovi, mišiči se oslobađaju tenzije, dakle dolazi do ujednačenosti  prirodnog funkcionisanja svih sistema organizma. To je osečaj velike prijatnosti, tokom tretmana  eliminisano je osečanje teskobe, fizičke napetosti. To je momenat kada se opuštaju npr. creva (i zaista veoma često se čuje “krčenje” creva).  Bolovi u vratu i ramenima  nestaju. Cirkulacija se popravlja. Ovo stanje se zove homeostaza. Osećamo se zdravo, imunitet nam je u svom optimalnom izdanju.

Tokom tretmana  organizam funkcioniše optimalno. To je i cilj refleksologije, dovesti organizam u što bolje zdravstveno stanje. Takav sklad u funkcionisanju svih organa dovodi do jačanja imuniteta.

Napomena, refleksologija je prirodna pomoćna mera, refleksologija nije zamena za terapiju koju Vam je prepisao Vaš lekar.

Comments on Refleksologija i Imunitet

  1. Slavica

    Topla preporuka za Tanju i refleksologiju!Posle prvog tretmana osećala sam se psihofizički bolje,bol u desnoj peti koji me je mučio duže vreme je prestao,vratila se lakoća u nogama,san se produbio,koncentracija se poboljšala.Lakše se nosim sa stresnim situacijama.
    Tretman je bezbolan i prijatan.
    Sa zadovoljstvom nastavljam dalje ,osećam da mi treba više vezanih tretmana do potpunog balansa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…