Refleksologija i psiho-somatski poremećaji

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Moj problem je nervoza, mogla bih reći i depresija, u poslednje vreme su mi učestale promene raspoloženja zatim psihička napetost, da li mi refleksologija može pomoći?

Tretmani refleksologije su najefikasniji upravo kod psiho–somatskih tegoba.

Najčašći razlozi zbog kojih klijenti dolaze na tretmane refleksologije su prekomerni umor,  glavobolja, migrena, bolovi u vratu kao i bol u lumbalnom delu kičme, psihička napetost, anksioznost…

Moja 15-to godišnja iskustva bavljenjem ovom terapeutskom masažom dala su veoma pozitivne reakcije upravo kod poremećaja ove vrste i zato mogu reći da su mi klijenti koji se žale na različite vrste glavobolje, anksioznost  ili nervozu među najbrojnijim. Gotovo sa sigurnošcu mogu reći da je refleksologija ovde veoma uspešna u otklanjanju i ublaživanju psiho fizičke napetosti. Kao prvo, tretman je veoma opuštajući jer su zahvati prijatni, blagi ali efikasni. Prvih 20tak minuta tretmana su dizajnirani isključivo za opuštanje kako psihičko tako i fizičko. Pažnja ce biti usmerena na opuštanje vratnog dela zatim celog kičmenog stuba, takođe refleksne tačke za pluća kako bi se normalizovalo otežano i nepravilno disanje. Masira se celo stopalo te se tako deluje na celo telo.

Cilj je da se opusti napetost u mišićima, ramenom pojasu, lumbalnom tj, sedalnom delu kičme.

Brzi tempo života, sve veći broj obaveza, ne adekvatna ishrana sve su to stresovi koji nam nameću potrebu da preuzmemo odgovornost u preventivnom održavanju zdravlja.

Refleksologiju bih na prvo mesto stavila kao preventivnu meru protiv stresa koji je ujedno i vodeći uzrok za niz zdravstvenih poremećaja koji se manifestuju u vidu problema sa kičmom, bolovima u vratu, hormonalnom disbalansu, glavoboljama,  poremećaj sa spavanjem – nesanica, hroničan umor, nervoza, aritmija, gojaznost, psiho-somatski poremećaji, kardiovaskularni poremećaji, astma, ekscemi, malaksalost, anksioznost, depresija, alergije i jednostavno pad imuniteta.

Anksioznost, napadi panike, iscrpljenost,  glavobolje, diskus hernija, nesanica… su simptomi koje treba ozbiljno shvatiti i neophodno je na vreme ih tretirati. Refleksologija umanjuje stres dovođenjem tela u stanje duboke opuštenosti te omogućava nervnom sistemu “opuštanje”  što dovodi do normalnog funkcionisanja svih sistema u organizmu.

Poboljšava se cirkulacija krvi i limfe, uravnotežava metabolizam te se nakon tretmana osećamo opušteno, okrepljeno, poletno, vraća nam se dobro raspoloženje. Nije li nam svima to potrebno?

Zakažite termin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…