Alergija, prehlad, umor i refleksologija

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Alergija – poremećaj u funkcionisanju imunološkog sistema kada  organizam „burno“ reaguje na određenu supstanciju (alergen) koja ne mora inače biti štetna. Reakcija može nastati i kada su alergeni prisutni i u veoma maloj koncentraciji.  Najčešći alergeni: polen (alergija na polen), ambrozija (alergija na amroziju), hrana, ubodi insekta, životinjska dlaka, prašina, grinje.

Prehlada –  simptomi se javljaju najčešče od  oktobra do aprila, kad smo izloženi  hladnom vremenu. Slab imunološki sistem takođe je faktor rizika oboljevanja.  Najčešći simptomi prehlade su: kašalj, curenje i zapušen nos, glavobolja, bol u grlu, bolovi u mišičima, visoka temperature, bol u ušima i dr.

Umor stalna iscrpljenost. Ukratko, ako učestalo imate nedostatak enregije, promene  raspoloženja i periode lošeg raspoloženja, nesanica i dr. to bi mogli biti simptomi pada imuniteta.

Imunitet ima odbrambenu ulogu u organizmu i zadatak da nas  štiti od bolesti.

Zajedničko oružje u borbi protiv alergija, prehlada kao i konstantnog umora  i iscrpljenosti je – snažan imunitet.

Jačanje imuniteta nije jednostavno jer je pitanje na koji njegov aspekt treba da utičemo pri tome se misli i na životne navike, higijenu, način ishrane, fizičku aktivnost, …

Ovde govorimo o refleksologiji kao moćnoj pomoćnoj meri u cilju poboljšanja imuniteta.

Dakle, refleksologija pre svega utiče na oslobađanje organizma od prekomernog stresa, potstičemo organizam na opuštanje (kako fizičko tako i psihičko), delujemo na jačanje imuniteta dovođenjem tela u stanje prirodne harmonije, vitalnosti, podizanjem osećanja prijatnosti usled čega se osećamo zadovoljno i okrepljeno. Tretman deluje na ceo organizam jer se tokom tretmana stimulišu svi organi i delovi tela preko refleksnih tačaka na stopalima.

Tokom tretmana stimulišemo refleksnu tačku tj. predeo za grudni koš pri čemu se smanjuje stres ili ubrzani rad srca. Timus, koji ima ulogu u poboljšanju imuniološke aktivnosti proizvodnjom antitela i pospešuje proces prečišćavanja krvi. Tretiranjem limfnih kanala u predelu vrata poboljšavamo cirkulaciju limfe. Masažom refleksne tačke hipofize stimulisemo sve žlezde u cilju balansa nivoa hormona, takođe pospešuje se proizvodnja somatotropina hormona koji ima ulogu u proizvodnji limfocita (bela krvna zrnca). Masažom refleksne tačke za tanka creva potpomažemo eliminaciju štetnih materija iz organizma… Nabrojali smo samo neke tačke koje učestvuju u poboljšanju, jačanju imuniteta.

Tokom tretmana telo se dovodi u stanje duboke i prijatne opuštenosti što doprinosi oslobađanju organizma od štetnog delovanja stresa kako na mentalnom tako i na fizičkom nivou. Često se dešava da tokom tretmana klijent ima subjektivni osećaj da spava.

Ovo je ukratko predstavljen efekat tretmana refleksologije, nismo nabrajali sve tačke koje refleksolog tokom tretmana stimuliše i ne znači da su manje bitne no cilj je bio da se predstavi koliko je delotvorna i dragocena ova metoda u borbi za jačanje imuniteta kako bi smo spremnije dočekali hladnije dane i izbegli ili ublažili neprujatne alergijske simptome.


Članak napisala Tanja Lazarov
Fotografija Lukasz Szmigiel sa Unsplash

Comments on Alergija, prehlad, umor i refleksologija

  1. Tanja

    Danasnji nacin zivota trazi od coveka stalni angazman. Tako je i kod mene. Veliki broj obaveza i ceste stresne situacije zahtevaju opustanje. Ja sam opustanje pronasla na tretmanima kod refleksologa Tanje Lazarov. Koliki god bio stres i umor nakon njenog tretmana osecam se potpuno regenerisano. Kao da se moja energija obnovila a moje telo, i fizicko i mentalno, se vratilo u normalu. Nakon njenih tretmana se osecate kao preporodjeni. Umor i nervoza prosto isteknu iz vas. Svima preporucujem. Takodje smatram da je Tanja odlican dijagnosticar i da ona jako dobro oseti svaku neravnotezu u telu. Zato periodicno volim da se konsultujem sa njom da li moje telo dobro funkcionise. Zaista ako zelite da ucinite nesto dobro svom telu tretmani refleksologije koju radi Tanja Lazarov su pravi izbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…