Poboljšajte svoje zdravlje masažom stopala

| Posted by | Categories: Šta je refleksologija

Preciznom masažom određenih tačaka na stopalu možete regulisati cirkulaciju, ublažiti bolove, stimulisati rad organa, otkloniti depresiju, podstaći izbacivanje toksina iz organizma…

Ukoliko ste psihički ili fizički napeti, bolujete od migrene, imate nesanicu, bolove u vratu i leđima – odlazak na refleksoterapiju je pravi izbor. Ovaj tretman dovodi do potpune opuštenosti, stimuliše mentalne funkcije, podstiče cirkulaciju krvi i limfe, reguliše hormone, uravnotežuje metabolizam, otklanja i ublažava glavobolje, depresiju i pospešuje eliminaciju otrovnih materija iz organizma.

Prvi tretman je dijagnostički, pošto bol na određenoj tački stopala ukazuje na to koji organ “pati”. Na osnovu dodira,  terapeut prepoznaje da li je reč o akutnoj ili hroničnoj bolesti. Šta je refleksologija, koje su njene blagodeti, kome se preporučuje i kako izgleda tretman – pitali smo Tatjanu Lazarov, diplomiranog refleksologa iz Novog Sada.

Stopala – ogledalo zdravlja

Refleksologija je drevni medicinski sistem lečenja, jačanja i očuvanja zdravlja. Temelji se na spoznaji o postojanju odbrambenih imunoloških mehanizama kojima su snabdeveni svi organi tela. Sastoji se od blage i prijatne masaže precizno određenih tačaka stopala. Putem nervnog sistema stimulišu se odbrambeni potencijali oslabljenih ili obolelih organa što ojačava imunološki sistem i pomaže u procesu izlečenja bolesti, kao i poboljšanju zdravlja. Na stopalima i dlanovima smeštene su refleksne tačke svih organa i delova tela. Refleksolozi ističu da postoji deset energetskih zona (pet na svakom stopalu) koje se protežu duž tela, a te zone se mogu zamisliti kao energetski kanali kroz koje teče životna energija, te delovanjem na određenu zonu – stimulišu se svi organi koji se nalaze u njoj.

Desno stopalo je ogledalo desne, a levo leve strane tela. Refleksolog tokom tretmana stimuliše više od 7.000 nervnih završetaka. Dakle, svaki organ, žlezda ili deo tela ima svoju refleksnu tačku na stopalima i blagim i preciznim pritiskom na odgovarajuću tačku deluje se na odgovarajući organ”, objašnjava refleksolog Lazarov. Dobro zdravlja zavisi od stepena ravnoteže i ujednačenosti prirodnog funkcionisanja svih sistema organizma. Cilj tretmana je da se organizam dovede u balans i harmoniju i na taj način se stvaraju uslovi za optimalno funkcionisanje celog tela. Zato se pacijent nakon tretmana oseća okrepljeno i opušteno. Ova prijatna masaža podstiče telo da održava svoju prirodnu ravnotežu.

Refleksologija je pogodna za sve uzraste i nema nikakvih neželjenih delovanja i kontraindikacija. Ova metoda je u današnje vreme, zahvaljujući svojoj uspešnosti i rezultatima, postala jedna od vodećih alternativnih metoda u svetu. A u nekim evropskim zemljama uvrštena je u sistem bolničkog lečenja.

Preuzeto iz časopisa "Moje Zdravlje", tekst: Maja Pavlica i Tatjana Lazarov.

Zakažite termin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…