Mršavljenje i refleksologija

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Moji klijenti koji su se odlučili da uz tretmane refleksologije i korekciju ishrane gube višak kilograma naglašavali su da  se nakon tretmana refleksologije osećaju toliko dobro i zadovoljno te da su imali  više volje i odlučnosti  da istraju u svojoj odluci u mršavljenju, da se pridržavaju novog režima.

Ovde je reč o motivaciji koja se zasniva na saznanju da se konačno osećamo zadovoljno i da imamo više energije da se odupremo iskušenjima ukusne kalorične ishrane i lošim svakodnevnim navikama. To je vrsta poštovanja osećaja zadovoljstva  našeg tela koje postižemo zahvaljujući refleksologiji i to na jedan lak i prirodan način. Osećaj je izvrstan a  iskustvo je nastalo bez primene bilo koje vrste hemijskih stimulativnih dodataka.

Utehu nalazimo u  – hrani

Začarani krug nezadovoljstva zbog viška kilograma i ponovnog neuspeha kompenzujemo upornim vraćanjem na stare loše navike kao trenutnom izvoru zadovoljstva, naročito su poznate osobama koje pokušavaju da se oslobode suvišnih kilograma. Debljina nam stvara komplekse manje vrednosti. Zaključak je da nešto ipak mora da se preduzme, tada ili odlučujemo da prekinemo sa kaloričnomm ishranom Ili se opredeljujemo za rigorozne dijete kako bi se oslobodili  ružnih naslaga. No, svaki put kada ne uspevamo da se pridržavamo dijete zapravo gubimo samopouzdanje i nastaje još veće razočarenje zbog naše ponovljene nemoći da dobijemo bitku protiv debljine! Počinjemo da mrzimo svoje telo. Utehu nalazimo u  – hrani.

Mršavljenje i refleksologija

Prava podrška i realna pomoć je – ljubav. Treba jednostavno da naučimo kako da volimo sebe na zdrav i konstruktivan način. Potrebno je da se osećamo dobro, da shvatimo da smo vredni ljubavi. Značaj refleksologije je upravo u tome jer refleksologija nas nagrađuje tim pozitivnim osećajem savršenosti, zadovoljstva bez negativnih efekata. Nakon tretmana i blagodeti terapije osećamo se preporođeno i na fizičkom i psihičkom nivou te u želji da produžimo taj osećaj imamo više snage da istrajemo u usvajanju novnih odluka i  napravimo korak napred.  Prirodno  nam je da sa zadovoljstvom izbacimo nepotrebno prejedanje i sa lakoćom i optimizmom usvajamo kvalitetne životne navike koje nas vode do ostvarenja postavljenog cilja. Uravnotežena ishrana i fizička aktivnost su sasvim logičan put ka veri u sebe i zadovoljstvo svojim izgledom i poboljšanjem zdravlja.

Šta refleksologija postiže?

Evo i kratkog opisa šta je to što tretmanom refleksologije postižete i na koji način Vam moji  tretmani olakšavaju i pomažu u procesu “skidanja” viška kilograma:

 • Delovanjem na refleksnu tačku za želudac stimulišu se proizvodnja i oslobađajnje sokova za poboljšanje probave kao i opuštanje mišićne aktivnosti.
 • Masiranjem pankreasa reguliše se nivo šećera u krvi, takođe pospešuje se proizvodnja probavnih sokova. Radom na jetri potstiče se stvaranje žuči kojom se razgrađuju masnoće te se oslobađa  glikogen (šećer).
 • Takođe, značajna je refleksna tačka žučne kese radi oslobađanja žuči potrebne za razgradnju masnoće i pospešivanje eliminacije štetnih materija.
 • Masiranjem tankog creva ubrzava se apsorbovanje hranjivih materija i eliminacija neiskorišćenih materija.
 • Radom na refleksnoj tački za bubrege i bešiku oslobađa se višak tečnosti, reguliše se balans minerala.
 • Stimulisaće se refleksna tačka tiroidne žlezde radi regulisanja metabolizma.
 • Radom na hipofizi doprinosimo pravilnom funkcionisanju svih žlezda.
 • Hipotalamus ima zadatak da reguliše apetit te je važna tačka za masažu.

Ovo bi bio samo ukratko nabrajanje značajnijih refleksnih tačaka na koje će trapeut staviti akcenat tokom primene refleksoterapije.

Tretmane treba prepustiti iskusnom refleksoteraputu sa diplomom.

Zakažite termin!

Comments on Mršavljenje i refleksologija

 1. Danica

  Dobar dan,
  U The House stot pilates centru sam naisla na Vas flajer.

  zainteresovana sam da dodjem na tretman ali me zanima cena kako bih znala da se organizuejm.

  Unapred hvala,
  Danica Kiselicki

 2. Snezana

  Odusevljena posetom kod Tanje, jednom nedeljno dovoljno da osetite promene u vasem telu.. Toplo bi svima preporucila….
  Jedva cekam da se vratim sa godisnjeg i da je posetim.
  Snezana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…