Detoksikacija, čišćenje organizma

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Detoksikacija, čišćenje organizma kao preventivna mera nege zdravlja sve više dobijaja na značaju usled povećanih štetnih uticaja okoline u kojoj živimo. Nepoželjni činioci su: svakodnevni stres, iscrpljenost, anksioznost, hemijski dodatci hrani, zagađenost vode, loš kvalitet vazduha i mnogi drugi. Sa povećanjem prisutnosti stresa i oslabljenim imunitetom, neophodno je da svaka osoba preuzme odgovornost za vlastito zdravstveno stanje. Refleksologija se nameće kao pravilan izbor jer svojim višestrukim pozitivnim delovanjem na ceo organizam pomaže nam da uspešnije funkcionišemo na fizičkim, umnim i emotivnim nivoima te pri tome dokazano doprinosi poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja.

Hiljadu delova ljutskog tela, svaki funkcionišući po sopstvenim pravilima i ulozi, zajednički grade jedan organizam. Za telo da bi bilo u optimalnom zdravstvenom stanju neophodno je da svi delovi funkcionišu usklađeno. Ako samo jedan organ ne obavlja svoju funkciju odraziće se na rad ostalih organa.

Šta čini refleksologija

Redovnim opuštanjem naše telo se oslobađa psiho – fizičke napetosti, uspostavlja se stanje prirodne ravnoteže i pospešuje funkcionisanje odbrambenih imunoloških mehanizama, dakle jačanje imuniteta. Jedan od razloga blagodeti tretmana refleksologije je uravnoteživanje (balans) organizma. Da bi se telo održavalo u harmoniji potrebno ga je redovno “naštimovati”.

U periodu detoksikacije refleksologija je dragocena podrška. Tokom tretmana stimuliše se 7.000 nervnih završetaka koji se nalaze na stopalima. Takođe, treba napomenuti da telo usmerava toksine što dalje od srca, te se toksini skupljaju na stopalima a kako su stopala veoma sensitivna time refleksologija u procesu detoksikacije ima nezaobilaznu ulogu.
Da napomenemo, naš organizam ima “ugrađen” mehanizam za sopstveno pročišćavanje, među najvažnijim se ubrajaju Limfni system (limfni čvorovi), system za izlučivanje – bubrezi i creva i najveći organ tela –  koža.

Tretmanima refleksologije stimulišemo rad odgana zaduženih za eliminisanje štetnih materija – detoksikacija, ubrzavanje metabolizma a nakon tretmana  se osećamo  odmorno, vitalno i imamo više motiva i snage da  sa lakoćom istrajemo u detoks režimu.
Refleksolozi smatraju da se na stopalima nalaze energetski kanali (kao zamišljene linije) a stimulisanjem tih zona pokrećemo i potstičemo proces detoksikacije organizma (eliminisanje toksina iz organizma).

Detoksikacija organizma

Posebna pažnja je na refleksnoj tački za jetru. Jetra ima preko 500 funkcija u organizmu. Posebno je značajna njena funkcija pročišćavanja krvi, eliminacije toksina, regulisanje krvnog pritiska i regulisanje metabolizma – detoksikacija organizma. Akcenat bi bio na refleksnoj tački za bubreg radi stimulisanja eliminisanja štetnih materija, smanjuje zadržavanje tečnosti u organizmu i reguliše se krvni pritisak. Rad na refleksnim tačkama za tanko i debelo crevo su u centru pažnje terapeuta, delovanjem na ove refleksne tačke stimuliše se eliminacija toksina, pospešuje se absorbovanje hranjivih materija. Masaža refleksne tačke nadbubrežne žlezde doprinosi povećanju nivoa energije . Masažom refleksne tačke  kojom se stimuliše hipofiza, pinealna žlezda i hipotalamus podiže se nivo energije, pospešuje se balans hormona i njihove funkcije i deluje se na nivo serotonin i dopamine (hormon radosti).

Kako detoksikacija podrazumeva promenu ishrane, novi režim je najčešće stresan za organizam, zato je preporučljiva  refleksologija kao prijatna i opuštajuća masaža naročito vratnog dela (vratni pršljenovi), posebno je delotvorno za  rameni pojas i kičmeni stub. Bez izuzetka  dovodi telo u stanje duboke psiho – fizičke opuštenosti.

Zakažite termin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…