Nesanica i poremećaj spavanja

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Nesanica, poremećaj spavanja koji se ispoljava nedovoljnom dužinom trajanja  ili rđavim kvalitetom spavanja efikasno se otklanja tretmanima refleksologije. Inače refleksologija najbolje deluje kod psihosomatskih poremećaja. Kao prvo, tehnika refleksologije sastoji se u blagoj i prijatnoj masaži precizno određenih tačaka na stopalima, te se putem nervnog sistema stimulišu unutrašnji organi i delovi tela. Tretman dovodi do prijatnog osećaja duboke opuštenosti oslobađajući telo stanja psiho-fizičke napetosti.

Nesanica, poremećaj spavanja i refleksologija

Kod lečenja nesanice refleksolog će pojačati prvi deo tretmana koji se odnosi na generalno opuštanje tela, akcenat se stavlja na refleksne tačke mozga i centralnog nervnog sistema, zatim na celu dužinu kičme da bi se otklonila “napetost” koja je najčešci uzrok nesnice. Stimuliše se pinealna žlezda koja reguliše bioritam, hipofiza radi uravnotežavanja hormona, regulisanja metabolizma. Pažnja je i na plućima i dijafragmi kako bi se pospešilo pravilno disanje.

Nesanica i refleksologija

Dakle nakon tretmana pacijent oseća duboku telesnu i psihičku opuštenost , drugim rečima, umiruje se nervni sistem, opuštaju se mišići,  pospešuje se disanje i cirkulacija. Cilj tretmna je dovođenje pacijenta u psihičku i fizičku opuštenost pri čemu se normalizuje i pospešuje rad svih sistema organizma što za posledicu ima uspostavljanje optimalnog zdravstvenog stanja tela. Naravno ne možemo očekivati otklanjanje nesanice nakon prvog trtmana i  preporučljivo bi bilo imati tretman jednom nedeljno.

Tokom mog 15-ogodišnjeg bavljenja refleksologijom mogu da zaključim da se gotovo dve trećine klijenata žalilo na teškoće  vezane za opuštanje. Nesanica može biti simptom psiho fizičke napetosti. Takođe,  poboljšan  kvalitet spavanja je i jedan od čestih  promena koje  primećuju  klijenti  nakon nekoliko obavljenih tretmana refleksologije. Uobičajeno je da upravo  klijenti  sa problemima  mentalne i fizičke napetosti  utonu u san u toku tretmana…

Zakažite termin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…