Bolesti organa za varenje, dijareja, konstipacija i opstipacija

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Najčešći uzrok dijareje je unošenje zagađene hrane (paraziti, bakterije), te  je ona prirodna reakcija organizma na “neželjene supstance“. Toleriše se njeno trajanje do 3 dana, tokom kojih se piju blagi čajevi i primenjuje poseban režim ishrane. Takođe dijareja može biti znak mnogih akutnih i hroničnih bolesti.

Simptomi: stolice meke konzistencije, vodenaste stolice, može postojati prisustvo sluzi, često postojanje abdominalnih bolova, grčevi u stomaku, nadutost…

Refleksologija deluje blagotvorno kod ovakvih poremećaja. Refleksolog započinje tretman veoma prijatnim i opuštajućim zahvatima na  stopalima pri čemu se zadržava na refleksnim delovima za ceo predeo abdomena kako bi se uspostavila ravnoteža ovog dela tela.

Bolesti organa za varenje ,dijareja, konstipacija i opstipacija
Kako refleksologija pomaže

Po završetku ovog petnaestominutnog  opuštajućeg dela tretmana, pažnja se fokusira na refleksne tačke za trbuh, sa ciljem da se podstakne mišićna aktivnost i proizvodnja želudačnih sokova, kao i da se  reguliše peristaltika (mišićna kontrakcija).
Tako se vrši masaža reflekne tačke pankreasa, čime se  stimuliše stvaranje i oslobađanje enzima koji su neophodni u procesima razlaganja hrane, dok se masažom refleksne tačke slezine pospešuje oslobađanje supstanci koje stimulišu peristatiku. Pospešivanje peristaltike, omogućuje se i masažom tačaka za tanko i debelo crevo, ali se na ovaj način podstiče  i absorpcija korisnih materija, vode i minerala, kao i regulacija eliminacije štetnih materija. Stimulisanjem refleksne tačke za jetru utiče se na različite funkcije metabolizma, izlučivanje žučnog soka, pročišćavanje krvi.
Masažom žučne kese ciljano se deluje na oslobađanje žučnog soka koji je potreban za probavu masnoće. Nadbubrežne žlezde imaju svoju ulogu u stvaranju hormona odgovornih za regulisanje količine vode u organizmu. Delovanjem na refleksnu tačku srca pospešuje se cirkulacija i razmena gasova. Masažom grla, ždrela, štitaste i paraštitaste žlezde pospešuje se prolaz hrane do stomaka, normalizuje se metabolizam i regulišu minerali koji učestvuju u peristaltici.

Koliko će tretmana biti potrebno teško je precizno reći, jer to prevashodno zavisi od etiologije direje. Već nakon prva dva tretmana očekuje se da osetite pozitivno delovanje tretmana refleksologije.

Zakažite termin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…