Bol u leđima, vratnom delu i ramenima

| Posted by | Categories: Kada refleksologija pomaže i leči

Mnogi poslovi koji se obavljaju u sedećem položaju na prvi pogled deluju opuštajuće i kako ne iziskuju veću fizičku aktivnost, navode nas na zaključak da je njihovo obavljanje lagano. Međutim istina je upravo suprotna. Takva vrsta poslova nosi sa sobom veoma neprijatne fizičke posledice. Zaposleni u kancelarijama provedu mnogo napornih časova sedeći za radnim stolom – aktivnost koja nam iscrpi energiju jednako kao da smo obavljali fizički zahtevan rad. Slično se dešava i sa osobama koje provode veći deo vremena za volanom u kolima. Zapravo, ove vrste poslova su utoliko napornije jer stvaraju „stres“ bez fizičke aktivnosti, koja bi tu napetost otklonila. Nije onda iznenađujuće da se upravo ljudi u kancelarijama žale na „nedefinisane“ tegobe – bez očiglednog uzroka i načina da se bol otkloni.

Bol u vratu

Najčešće neželjene posledice su bolovi u vratunapetost u predelu ramenog pojasa ili ukočenost u određenom delu duž kičmeumor u očima i svakako glavobolje!

Duboka fizička opuštenost

Tretmani refleksologije mogu umnogome ublažiti ili otkloniti navedene neprijatosti. Kao prvo, tokom tretmana vaše telo se dovodi u stanje duboke fizičke opuštenosti, pri čemu se opušta kompletna mišićna masa tela što omogućuje optimalnu cirkulaciju. Značajne tačke tretmana su pluća i grudni koš kako bi disanje bilo duboko i opušteno a rameni deo se tretira radi opuštanja mišića. Tretiranjem refleksne tačke vratnog dela, opuštaju se mišići vrata i vratnih pršljenova na kičmi. Takođe pažljivo se masira cela kičma, naročito vratni pršljenovi u cilju poboljšanja funkcionisanja nervnog sistema.

Bol u vratu i leđima

Bubrezi leže u istim „zonama“ kao i refleksne tačke za oči, Bol u vratnom delu i ramenimaa kako su i oči organi čija je funkcija oslabljena (umor u očima) izizetno je prijatna i efikasna masaža refleksnih tačaka za oči kao i masaža tačaka za bubrege, što ce poboljšati cirkulaciju. Svakako, terapeut će akcenat staviti na generalno opuštanje tela, tako da se nakon tretmana pacijenti osećaju opušteno i okrepljeno.

Tokom tretmana terapeut stimuliše 7000 nervnih završetaka, a pokazalo se da su stopala najsenzitivniji delovi tela, pa time i njihovo masiranje najefektivnije.

U svakom slučaju tokom radnog vremena valjalo bi obratiti pažnju na pravilno sedenje, pravilno držanje kičme, vrat i ramena treba da su opušteni, disanje ravnomerno i duboko. Takođe, tokom radnog vremena preporučuje se praktikovanje laganih vežbi za istezanje vrata i kratkotrajne pauze u radu ispred kompjutera.

Zakažite termin!

Comments on Bol u leđima, vratnom delu i ramenima

  1. Branislav

    Imao sam velikih problema sa leđima, takav mi je posao da sedim po ceo dan.
    Došao sam saam na ideju da bi mi neka masaža mogla pomoći, ali nikako masaža direktno leđa.
    Googlajući, sam naišao na ovaj sajt o refleksologiji i javio se Tanji. Posle samo jednog tretmana meni je bilo mnogo bolje.
    Sada praktikujem barem jednom mesečno da se javim Tanji.

  2. Masaža je prava stvar protiv,stresa,napetosti,poboljšavanje cirkulaciju,bolove i umor otklanja.Nemoze sve preko noći da bolovi prodju,treba malo više masirati sve zavisi kakav je bol u pitanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Šta drugi kažu?

Neki od mojih zadovoljnih klijenata su bili toliko ljubazni i ostavili su preporuku.

Loading…